Vid Räddningstjänsten Östra Götaland arbetar vi alla för samma mål. Att göra olyckorna färre och skadorna mindre. Vi måste kunna sprida kunskap, hantera många sorters olyckor och möta medmänniskor. Och vi måste finnas där för varandra. Vår styrka är att vi har så många olika styrkor. Så vilken är din? Det är stor chans att den passar in hos oss.

Organisation
Räddningstjänsten Östra Götaland är en aktiv och pådrivande kraft i regionen, som tillsammans med andra skapar ett säkrare samhälle - dygnet runt, året runt. Vi ökar människors förutsättningar att förhindra och agera vid olyckor och kriser i samhället. Vi står ständigt beredda att rädda människor, egendom och miljö vid olyckor och kriser i samhället. Organisationen är ett kommunalförbund mellan Linköping och Norrköpings kommuner och består av ca 380 anställda fördelade inom kommunerna.

Arbetsuppgifter
Räddningstjänsten Östra Götaland söker nu en Operativ distriktschef till distrikt Kvillinge/Norrköping. I distrikt Kvillinge ingår Kvillinge heltidsstation, deltidsstationer och brandvärn. Du kommer verka som närmsta chef för gruppchefer på heltidsstationen Kvillinge samt platschefer på deltidsstationerna och brandvärnen samt som indirekt chef för ca 100 medarbetare inom distriktet. I tjänsten som Operativa distriktchefen ingår verksamhets-, budget -och personalansvar.

Operativa distriktschefen har ansvaret för att verksamheten planeras och genomförs i linje med verksamhetsplanen samt följs upp och utvärderas. I tjänsten ingår även att ansvara för att personalen har den operativa förmåga som uppdraget från våra medlemskommuner kräver.  Vidare ansvarar du för att genomföra och följa upp medarbetarsamtal för gruppchefer och i samverkan med dina medarbetare driva verksamheten framåt. Operativa distriktschefen ingår i den operativa ledningsgruppen och är direkt underställd produktionschefen för stationsorganisationen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av en chefs- eller arbetsledande position, gärna inom liknande verksamhet. Det är ett krav att du tidigare haft personal-, verksamhets- och budgetansvar.  Det är meriterande om du tidigare har verkat som chef på indirekt nivå samt har utbildning inom ledarskap, personal eller ekonomi.

Som person är lugn, stabil och trygg i dig själv, du drivs av en vilja av att åstadkomma resultat både för verksamheten och medarbetarna, och engagerar genom att skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du ser möjligheterna till förbättringar i förändringar och har förmåga att kunna anpassa dig till förändrade förutsättningar.  Du har god förmåga att formulera dig i tal och skrift, och har god datorvana. B-körkort är ett krav då det ingår arbetsresor i tjänsten.

Övrigt
Provanställning kan tillämpas de första 6 månaderna innan anställnings övergår till tillsvidare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningen avslutas 2014-04-11
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2014/3
Kontakt
  • Mikael Skoog, Produktionschef, 010 - 480 40 16
  • Jonas Holmgren, Biträdande produktionschef, 010-480 41 70
Facklig företrädare
  • Mathias Lagerman, Kommunal, 010 - 480 40 00
  • Ulf Waltersson, Vision, 010 - 480 42 46
  • Anders Ekblom, BRF, 010 - 480 40 00
Publicerat 2014-03-14
Sista ansökningsdag 2014-04-14

Tillbaka till lediga jobb