Funktion: Samhällsskydd

Vid Räddningstjänsten Östra Götaland arbetar vi alla för samma mål. Att göra olyckorna färre och skadorna mindre. Vi måste kunna sprida kunskap, hantera många sorters olyckor och möta medmänniskor. Och vi måste finnas där för varandra. Vår styrka är att vi har så många olika styrkor. Så vilken är din? Det är stor chans att den passar in hos oss.

Beskrivning

Vi söker en inspektör med fokus på automatlarm.

Gruppen du kommer tillhöra heter Samhällsskydd. Gruppen är en kompetent och flexibel arbetsgrupp med för närvarande 12 medarbetare där man hjälper varandra för att kunna vara effektiv och rättssäker. Det mesta arbetet sker efter eget ansvar. Arbetsområden som bland annat hanteras i gruppen är plan- och byggärenden, sotning och brandskyddskontroll, Seveso, automatlarm och remisser.

Arbetsuppgifter

Syftet med tjänsten är att vi vill minska antalet onödiga automatlarm och erbjuda anläggningsägarna en bra service. Du kommer att besöka anläggningar och hjälpa till med åtgärdsförslag för att effektivisera larmanläggningar så att antalet onödiga larm minskar. Du kommer att jobba upp en närmare kontakt med de större kommunala fastighetsägarna och –förvaltarna samt regelbundet ha kontakt med larminstallatörer. Du kan även behöva träffa tjänstepersoner eller andra intressenter i någon av våra fem medlemskommuner vilket innebär en del resande, framförallt inom förbundet. Du kommer även arbeta med att sprida information och utbilda våra medarbetare, samt arbeta med övrigt förkommande arbete som utförs inom funktionen samhällsskydd och i förbundet.

Kvalifikationer

• Gymnasieutbildning
• Körkort minst klass B
• God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift


Meriterande
• Har arbetat med larmanläggningar för brand.
• Erfarenhet av operativ räddningstjänst

Du kommer ha mycket kontakt med människor och du är bra på att skapa och upprätthålla relationer. Det krävs att du har intresse, vilja och förmåga att samarbeta och att hjälpa andra. Du har ett driv efter att leverera lösningar och lösa problem. Vidare behöver du vara självgående och kvalitetsmedveten i ditt arbete. Du är dessutom duktig på att se sammanhang och att prioritera frågor ur både kort-och långsiktiga perspektiv.


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en dagtidstjänst med placering i Norrköping eller Linköping.

Rekrytering kan komma ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Norrköping eller Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/8
Kontakt
  • Joar Hjertberg, Chef Samhällsskydd, 010- 480 41 22
  • Anna Hydén, HR-generalist, 010-480 42 55
Facklig företrädare
  • Mats Fredriksson, Vision, 070-608 95 27
  • Mathias Lagerman, Kommunal, 010-480 40 00
Publicerat 2020-09-30
Sista ansökningsdag 2020-10-25

Tillbaka till lediga jobb